Publisert av: Reva Norge | mai 2, 2008

Nytt takstsystem for bomringen i Oslo

VG nett skriver i dag at takstsystemet for bomringen i Oslo endres fra 1.juli. For mange betyr dette dobbel pris i bomringen.

Fra 1.juli fjernes måneds, -halvårs- og årsabonnementet i bomringen i Oslo. VG nett skriver at man i dag kan kjøre et ubegrenset antall ganger gjennom bomringen for et månedskort som koster 400 kroner, halvårsabonnement til 2.250 kroner, og årsabonnement til 4.100 kroner. Disse blir fjernet, og enkelttakstene går opp til 25 kroner for personbil og 75 kroner for tung bil. Les mer om det nye takstsystemet.

Det er Fjellinjen som har bestemt hvordan det nye takstsystemet skal se ut. Endringene kommer på bakgrunn av Oslopakke 3 som ble vedtatt i Stortinget 13. mars i år. Dette er en plan for veiutbygging og kollektivtrafikk til over 53 millioner kroner i Oslo og Akershus i perioden 2008-2027.

Det nye takstsystemet i bomringen, gjør det enda mer attraktivt med elbil i Oslo og omegn. Elbiler kjører som kjent gratis gjennom bomringen, og har også lov til å kjøre i kollektivfeltet. For pendlere mellom Oslo og Akershus, vil man dermed spare enda mer med det nye takstsystemet.

Vil de nye reglene ha en effekt på elbilsalget i området rundt hovedstaden? Hva tror dere?

Reklamer

Responses

 1. Hmmm, dette hørtes rett og slett ikke no særlig ut… Kun en måte å håve inn mer penger på, for abonnementordningen har jo fungert godt..

  Akk, leser også at det kommer en bomring mellom bærum og oslo også..:(
  For meg å komme hjem til familien 1,5 time unna, må jeg gjennom bommen i oslo, mellom bærum/oslo, sande, bommen i vestfold.. Herlighet, det er for drøyt syns jeg! 110 kr en vei dette…Jeg som ikke har mulighet for tog pga handicap, og dermed avhengig av bil, vil bli straffet for hardt med bomringer og event fremtidlelige rushtidavgifter. Kjipern..

 2. Oi, ser spm handler om el bil, kanskje ikke det hadde vært så dumt med en slik?

 3. Ja, det blir bare dyrere å kjøre bil nå. Med elbilen kjører du jo gratis gjennom bomringene, og du slipper forbi de verste køene, fordi man kan bruke kollektivfeltet. Også er det jo et miljøvennlig alternativ 🙂

  Kan du få dekket deler av kostnader tilknyttet bil/elbil, fordi du gjennom ditt handicap er avhengig av bil som transportmiddel da?

  Reva og Buddy er små elbiler, som egner seg best til nærtrafikk og bykjøring, så avstanden du beskriver er litt lang for disse elbilene. Men du har også andre typer elbiler. Hør gjerne med Enviro elbilsalg (Drammen). De har et stort utvalg av større og mindre elbiler.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: