Elbilens klimagaranti

Reva tilbyr alle sine kunder klimagarantien CO2fri gratis, ved kjøp av elbil. Dermed er elbilen blitt enda mer miljøvennlig.

Elbiler, som Reva, er miljøvennlige fordi de ikke slipper ut klimafarlige gasser som CO, CO2, NOx, HC eller partikkelstøv. Strømmen i Norge kommer hovedsakelig fra vannkraft, men rundt 10 prosent importeres også fra kull- og atomkraftverk i Europa.

En måte å støtte fornybar energi-produksjon på, er gjennom noe som heter opprinnelsesgarantier (RECS). Sammen med energiselskapet Fortum, har Reva ordnet det slik at alle elbil-kundene skal få tilbud om å få en slik klimagaranti knyttet opp mot strømforbruket til elbilen.

En opprinnelsesgaranti for strømproduksjon gjør det mulig å spore strømkronene dine tilbake til produksjonsstedet for den fornybare energien. REVA Norge kan med denne garantien garantere null utslipp fra elbilen, samtidig som man sørger for at strømforbruket støtter produksjon av 100 % fornybar energi.

Klimagarantien for Revas elbil-kunder

Garantien fungerer slik at REVA Norge kjøper CO2FRIs sertifikater tilsvarende strømforbruket for hele husholdningen til eierne av elbilen det første året. Disse sertifikatene kontrolleres av Statnett, som kan si nøyaktig hvor strømpengene dine går. CO2FRIs energi er 100 % fornybar, noe som kommer alle til gode.

For bedrifter som kjøper elbiler fra REVA, dekker sertifikatet strømforbruket for selve elbilen i 10 år.

Klimagarantien på Revas elbiler fungerer slik

Om strømmen i husholdningen din kommer fra miljøvennlige eller forurensende kraftproduksjon, er umulig å vite. Men du kan selv bestemme hvor pengene for strømforbruket ditt skal gå. Opprinnelsesgarantier, kjent som RECS, sørger for at strømpengene du betaler kan spores tilbake til produksjonsstedet. Dermed kan du vite eksakt hvor strømpengene dine går, noe som også gir deg en garanti for at strømforbruket ditt ikke bidrar til forurensende energiproduksjon.

Opprinnelsesgarantien Renewable Energy Certificate System (RECS) er forankret i EU-direktivene. CO2fri’s sertifikater er godkjent av EU og Norges vassdrag- og energidirektorat og kontrolleres av Statnett. Fortum følger bransjenormen for sertifikater, utviklet av Energibedriftenes Landforening (EBL).

Klimagarantien sørger for

 1. At det produseres en fornybar energimengde tilsvarende strømforbruket ditt.
 2. At fornybar energi blir mer lønnsom enn forurensende energiproduksjon.
 3. Finansiell støtte til utvikling av ny og miljøvennlig kraft-teknologi.

Fakta om energi og trafikk

 1. Energiproduksjon står for 40 % av de menneskeskapte klimagassene.
 2. Det internasjonale energibyrået (IEA) stipulerer at det internasjonale energiforbruket vil øke med 50 % de nærmeste årene.
 3. Gjennomsnittsutslippet fra nye biler er 159 g/km. (Grønn hverdag)
 4. Økningen i veitrafikk er hovedårsaken til utslippsveksten av klimagasser på 13 prosent i Fastlands-Norge fra 1991 til i dag. (Grønn hverdag)
 5. Utslippene fra veitrafikken utgjør 22 % av CO2 – utslippet i Norge. (Grønn hverdag)
 6. En liten elbil har et energiforbruk på rundt 160 Wh/km. Ifølge Oslo Sporveiers Miljørapport er det det samme som T-banen, mens trikken ligger på 230 Wh/km og bussen på 260 Wh/km. En elbil på litiumbatterier vil ligge på 120 Wh/km, og med to personer ned mot halvparten.
 7. Gjennomsnittlig CO2-utslipp for norske husholdninger: Forbruk av bil/bensin/diesel: 3,2 tonn. Strømforbruk(20.000 kWh, nordpool mix): 4,2 tonn. Fly (tur/retur Oslo-Bergen): 0,1 tonn.
 8. Beregningene over tyder på at en gj.sn. norsk husholdning kan bidra til 7 tonn mindre CO2-utslipp ved å kjøre elbil med klimagaranti på strømforbruket.
Reklamer

Responses

 1. […] Elbilens klimagaranti […]

 2. […] Elbilens klimagaranti […]

 3. […] Elbilens klimagaranti […]

 4. Som leder av Spydeberg Venstre og kommunestyrerepresentant ønsker vi å fremme bl.a. fornybar energi og miljøriktige løsninger. Vi tenker å foreslå kommunal bevilgning til etablering av ladestasjoner for El-biler. Hvem tilbyr slike ladestasjoner og har de effektiv avgiftsbetaling for strømforbruk?

 5. Det jeg kjenner til er at Defa leverer slike ladestasjoner. Kostnaden er ca NOK 6000,00 for materiellet. Et lokalt elektrikerfirma kan sikkert koble opp dette. Ideelt bør en slik stasjon inneholde 2 stk 16 A kurser, og et låsbart lokk. I Oslo er alle stasjoner låst med en nøkkel som bl.a. fåes som medlem av Norstart, Norsk elbil forening. http://www.elbil.no

  Hittil har lading fra slike stasjoner stort sett vært gratis, da en fullading av f.eks vår bil koster ca 7-8 kr, så det blir ikke mye penger av slikt.

  Jeg var i Oslo i dag på åpningen av de 10 første ladestasjonene på gateplan. De står i kongens gate, og var av et annet merke, GARO, og de hadde innebygget strømmåler.

  Trenger du mer informasjon, og eventuelt en prøvetur med en Reva elbil så kan du kontakte meg.

  Mvh Gabriel Wergeland


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: