Publisert av: Reva Norge | januar 6, 2009

Ny elbilmodell med lithium-ionbatterier til Norge

Nå kommer den første serieproduserte elbilen med lithium-ion batteriteknologi til Norge. Dermed dobler elbilaktøren REVA rekkevidden på sine elbiler.

Verdens største elbilprodusent, REVA, lanserer i dag den nye modellen REVA L-ion. Dette blir den første serieproduserte elbilen med lithium-ion batteriteknologi.

Elbilimportøren Reva Norge har allerede bestilt de første modellene til Norge, som vil være klare til å kjøre på norske veier allerede i mai.

– Vi er stolte over å være første elbilaktør som kan tilby en elbil med lithium-ion batterier i Norge. Batteriteknologien gir større rekkevidde, raskere akselerasjon, kortere ladetid, lengre levetid og bedre ytelse i kulda, sier markedssjef i Reva Norge, Bjørnar Teig.

REVA L-ion vil få en rekkevidde på 120 km. Topphastigheten vil være 80 km/t. Elbilen lades 80 prosent på tre timer, og fullades på seks timer.

Reva Electric Car Company, REVA, har også utviklet en ladestasjon som lader REVA L-ion 90 prosent på én time. Disse ladestasjonene vil også bli tilgjengelige i Norge til våren.

Reva Norge AS importerer den indiske elbilen REVAi til Norden. Elbilen ble lansert på det norske markedet 21. juni 2007. Siden den gang er det solgt over 130 elbiler i Norge. Forhandlere av elbilen finnes i Oslo, Bærum, Kristiansand, Stavanger, Bergen, Ålesund og Trondheim.

Oppmerksomhet i media

Last ned den offisielle pressemeldingen fra Reva Electric Car Company: REVA announces lithium-ion electric car and fast charge station

Reklamer

Responses

 1. Jeg skal kjøpe en EL-bil når teknologien er litt mer stabil. regner med at det blir i slutten av 2009 eller begynnelsen av 2010.

  Kjører nå en 12 år gammel bil, holder ut i påvente av gode alternativ 😉

  PS: Hadde importøren ringt i dag med et godt tilbud tror jeg faktisk at jeg kunne funnet på å kjøpe allerede i morgen 😀

 2. Ja, teknologien har kommet langt de siste årene. Elbiler med lithium-ionbatterier har vi ventet på i mange år. Nå ser de endelig ut til å komme.

  Til informasjon jobber Reva Norge nå med å fastsette prisen på den nye modellen. Vi har som mål å få elbilen under 160.000,-.

 3. Hva blir prisen på de nye Reva L.?
  Er deT venteliste ?
  Kan dere sende brosjyre til

  Kalkfjellet 15 1387 ASKER

 4. Målet er å få den nye Reva L-ion under 160.000 med dieselvarmer. Man kan allerede nå forhåndsbestille elbilen. Da vil man stå først på lista når elbilene kommer til våren.

  Vi sender brosjyrer og prislister. Ha en god dag!

 5. […] på at den elektriske motoren skal yte 507 hestekrefter og veie 90 kilo. Elbilen blir utstyrt med  Lithium-ion batterier, og vil få navnet “ultimate Aero EV”.  Reva elbil med sine 16 hk stiller lett til […]

 6. Jeg bestemte meg tidlig ifjor for at min neste bil skal bli en el-bil. Min nåværende bil holder nok ihvertfall 3 år til. Skulle rekkevidden fortsatt være under 300-400km eller ladetiden ikke være kommet ned i 30 min. eller kortere så kommer jeg til å kombinere med et medlemskap i bilkollektivet.
  Altså Elbil som førstbil og eneste bil ikke bil nr.2

 7. «Reva Electric Car Company, REVA, har også utviklet en ladestasjon som lader REVA L-ion 90 prosent på én time. Disse ladestasjonene vil også bli tilgjengelige i Norge til våren.»

  Dette er jo superspennende! Hva er de KONKRETE planene for dette i Norge og NÅR?

 8. Ladestasjonene vil komme til sommeren, sammen med den nye L-ion-modellen. I første omgang vil det nok være mest aktuelt for det offentlige eller bedrifter å gå til innkjøp av disse. Vi håper å kunne få utviklet et liknende produkt for privatmarkedet.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: