Publisert av: Reva Norge | august 19, 2008

Turbosalg for elbil i Oslo

Salget av miljøvennlige biler har økt med 74 prosent. Det betyr at hver tiende bil som selges i Oslo er miljøvennlig, skriver Aftenpostens Aften i dag.

På forsiden av Oslo-avisen kan vi lese:

«Mange kjøper elbil som husstandens bil nummer to. Foruten å være mer miljøvennlig vil mange ha elbil for å kjøre ungene til barnehage og trening og for å handle.»

Think oppgir at rundt 700 står på venteliste for å kjøpe elbil, mens Elbil Norge har som mål å produsere over 300 elbiler i Oslo i 2008. Også Reva Norge har opplevd en økt etterspørsel de siste månedene, og har fått en veldig god start på høstsesongen :

– Halvparten av elbil-kundene våre befinner seg i Oslo og Akershus, men vi har også opplevd økt etterspørsel fra Trondheim, Stavanger, Kristiansand, Island og Moss. Nå venter vi tre nye containere fylt med elbiler ila nærmeste uka, sier Bjørnar Teig, markedssjef i Reva Norge.

Økt Salg av Elbiler i Oslo

Elbiler og andre miljøvennlige biler selger som aldri før i Oslo. Fakimile: Aften 19.08.2008

Aftenposten har tidligere beskrevet Oslo som verdens elbilhovedstad, og med nytt takstsystem for bomringen i Oslo, merker vi tydelig at elbil blir stadig mer interessant og aktuelt for det norske folk. Elbil er også populært utenfor Norge:

– Alle signalene fra hovedkontoret i India tilsier at salget bare vil øke globalt. Reva utvider raskere enn noen andre elbilaktør i verden, og er også verdens mest produserte og solgte elbil per i dag, sier Teig.

Det kan også se ut til at elbilens status i Norge, kan påvirke rammevilkårene for elbiler i EU-land. Samtidig kan nordmenn nyte godt av mer effektiv global produksjon av elbilen Reva.

I artikkelen fra Aftenposten Aften kan vi også lese at det er blitt solgt 92 prosent flere Toyota Prius i Oslo og Akershus i år, sammenliknet med i fjor. Smart ForTwo har salget i Oslo og Akerhus økt med 21 prosent, mens Volkswagen Polo Blue Motion har økt salget med 35 prosent i Oslo og Akershus.

FYI: Biler som slipper ut mindre enn 120 gram CO2 per kilometer, anses som miljøvennlige av Aftenposten Aften.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: