Publisert av: Reva Norge | juli 23, 2008

Kan Reva elbil være Indias miljøhåp?

Det skriver Chetan Maini, Deputy Chairman og Chief Technical Officer for REVA Electric Car Company Private Limited (RECC). Teksten er oversatt og er et utdrag av hovedinnlegget.

– Befolkningen i India vokser i et høyt tempo, og behovet for personlige transportsmidler øker betraktelig. India er nær en miljøkatatrofe, der bensin og dieselutslipp er hovedårsaken til den økende forurensingen i de største byene.

– Det er forventet at befolkningen i India vil utgjøre nærmere 200 millioner mennesker i 2020; en økning på 20 prosent og samtidig vil miljøforurensingen sjudoble seg. En konsekvens av dette vil være trafikkopphoping og pustebesvær for beboerne og gjennomreisende. De store forandringene i miljøet er et resultat av økte transport- og industriutslipp.

– En undersøkelse fra Automotive Research Association of India (ARAI) viser at totale CO2-utslipp fra transportsmidler øker i indiske byer. Fra 2002 til 2007 har CO2 utslipp fra biler økt med 73 prosent og tohjulinger med 61 prosent. Roten til problemet er energiforbrenningen i landet.

– Regjerningen i India satt i gang tiltak for å redusere karbondioksid utslipp uten stort hell. For hver liter bensin som blir konsumert slippes det ut 2,3 kg CO2. De fleste tiltakene er kortsiktige med liten gjennomslagskraft. Det må være flere drifstoffalternativer for å redusere mengden CO2.

– Fremtidens håp for de store byene er elektronifisering av kjøretøy og transport. Dettes kan redusere drivstoffgasser med 50-65 prosent (bruk av standard strøm) og rundt 90 prosent med fornybar energi. Samtidig forbedret sikkerheten rundt energibruk, det blir mindre støy i trafikken.

– Elbiler bruker hele 50 prosent av energien og har ingen giftutslipp. Stadige teknologiforbedringer kombinert med lavere produksjonskostnader vil øke behovet for elbiler de neste fem årene. Reva Electric Car Company er en pioneer innenfor elbilteknologi for bykjøring og en av få ekte ”grønne” kjøretøy.

– Nylig passerte Reva 50 millioner miljøvennlige kilometer, og med nærmere 3000 kjørende Reva elbiler i verden så kan Reva være løsningen for en ”grønnere” trafikk og et miljøhåp for byene.

Reklamer

Responses

  1. Yes! Finally something about flytte til norge.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: