Publisert av: Reva Norge | februar 11, 2008

EBL starter klimakampanje

I går, 10.februar, gikk startskuddet for Energibedriftenes Landsforenings nye klimakampanje; Grønn Boks.

På EBLs hjemmesider sier administrerende direktør Steinar Bysveen følgende:

– Vi ønsker med denne kampanjen å vise frem energibedriftene som en del av løsningen på fremtidens klimautfordringer. Vi innbyr samfunnet rundt oss til en «klimadugnad» hvor fornybar energi og energieffektivisering er de viktige tiltakene og energibedriftene er de viktige aktørene.

Reva skrev tidligere i år om innføringen av opprinnelsesgarantier, eller klimagarantier, tilknyttet strømforbruket til våre elbiler. Tiltaket var et samarbeid med Fortum, hvor vi betaler for sertifikater av fornybar energiproduksjon tilsvarende strømforbruket i husholdningen til våre elbil-kunder, første året. Vårt ønske med dette var å legge til rette for et miljøvennlig livsløp for våre elbiler.

Det var EBL som utviklet bransjenormen for opprinnelsesgarantererte strømavtaler i Norge – og de syntes vårt tiltak var en spennende tanke da vi pratet om CO2fri-garantien på våre elbiler. EBL kunne da fortelle at elektrisiteten er på full fart inn i transportsektoren, og at dette kommer til å påvirke klima-og miljødebattene i enda større grad i årene som kommer.

Det at det ligger store perspektiver i dette, er det liten tvil om. Økt forbruk av elektrisitet både i næringslivet og i husholdningene, betyr at måten strømmen produseres på, må være innovativ, effektiv og miljøvennlig. Dermed blir også livsløpsverdier viktig. Dette kan man blant annet lese mer om i rapporten «Role of electricity» som kom i fjor.

Vi ønsker EBL lykke til med sin kampanje, og håper dette fører til at det norske folk og norske bedrifter blir enda mer miljø-og klimabevisste.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: