Publisert av: Reva Norge | januar 31, 2008

Parkering for Revas elbiler

Reva elbil parkerer i Oslo

Siden denne elbil-bloggen er helt ny, tar vi med en gammel gladsak fra i høst, i tilfelle ikke alle Reva og elbil-entusiaster har fått det med seg. 

Samferdselsministeren Liv Signe Navarsete har tatt tak i Vegdirektoratets tolkning av elbil-begrepet. Alle elektriske kjøretøy skal nå få samme rettigheter og incentiver.

Dette betyr at små elbiler som Reva City Car får parkere gratis på alle kommunale parkeringsplasser. Vegdirektoratet har tidligere tolket elbiler av typen firehjuls motorsykkel, som motorsykkel, og dermed ikke går under definisjonen elBIL. Politikerne har nå samlet seg for å avklare denne definisjonssaken en gang for alle, og har bestemt at alle elektriske kjøretøy skal ha like incentiver. Begrunnelsen bygger på at elektriske kjøretøy skaper mindre forurensing, og at miljøvennlige kjøretøy  er viktig del av klimakampen i samfunnet.

Se innslaget på TV2 Nyhetene

I korte trekk betyr dette for kjørere av elbiler at:
– Alle elbiler får parkere avgiftsfritt på alle kommunale parkeringsplasser.
– Dersom man klarer å parkere elbilen på tverrs innenfor et oppmerket område, er dette lov. MERK: Reva har en lengde på 2,64 m, mens max tillatt lengde for tverrparkering er tilsvarende maksimalt tillatt bredde på kjøretøy, som er 2,5 m.
– Man kan parkere flere kjøretøy(elbiler) innenfor samme felt, så fremt man holder seg innenfor oppmerket parkeringsplass.
– Parkering i motorsykkelfelt reguleres av skilting og om forholdene for elbilen ligger til rette for det.

Reklamer

Responses

  1. […] hensyn i vintersesongen. Avtalen diskuteres på forumet til Norstart. Les også om blogginnlegget Parkering for Revas elbiler for mer informasjon om parkering av […]


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: