Publisert av: Reva Norge | januar 29, 2008

Reva elbil med CO2fri-klimagaranti på strømforbruket

Fra nyttår får alle elbilene fra Reva klimagaranti tilknyttet strømforbruket. Klimagarantien sørger for at strømforbruket på elbilene ikke fører til økt utslipp av CO2. Dermed er klimagaranti på elbil et faktum.

</p>  <p>Reva elbil klimagaranti

Elbiler slipper som kjent ikke ut klimafarlige gasser, fordi de kjører på strøm. Strømmen i Norge kommer hovedsakelig fra vannkraft, men rundt 10 prosent importeres også fra kull- og atomkraftverk i Europa. Dette vil Reva Norge ha en slutt på. De kjøper derfor klimagarantier på strømforbruket til samtlige av sine elbiler i Norge.

Vi har som mål å levere Norges mest miljøvennlige elbil. Med denne klimagarantien kan vi dokumentere nullutslipp for hele livsløpet til våre elbiler, sier markedssjef i Reva Norge, Bjørnar Teig. Klimagarantien er et samarbeid mellom energiselskapet Fortum og Reva Norge.

Fortum baserer denne klimagarantien på Opprinnelsesgarantier (RECS), som er forankret i EU-direktivene og kontrolleres av Statnett i Norge. Klimagarantien går under navnet CO2fri.

En opprinnelsesgaranti for strømproduksjon gjør det mulig å spore strømkronene dine tilbake til produksjonsstedet for den fornybare energien. Reva Norge kan med denne garantien garantere null utslipp fra elbilen, samtidig som man sørger for at strømforbruket støtter produksjon av 100 % fornybar energi.

Reklamer

Responses

  1. Følg diskusjonen hos Norstart:
    http://elbil.no/forum/index.php?topic=495.msg3806#msg3806

  2. […] elbiler, har vi som nevnt i tidligere innlegg, en egen klimagaranti med energiselskapet Fortum. Dette bekrefter bare at den norske elbilbransjen […]


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: